Regisseren van Acteurs voor Filmstudenten

Sinds twee jaar geef ik les aan de studenten Film en Fotografie van de AVANS Kunstacademie Sint Joost in Breda. Dit jaar in samenwerking met regisseur Wietske de Klerk en cameraman Rieks Soepenberg.

De eerste dag gingen de 4e jaars fictie met mij en elkaar aan de slag met spelregie, de volgende dag was voor algemene en beeld regie voor 3e en 4e jaars geleid door Wietske en Rieks. Daarna nog twee dagen om te filmen en monteren voor alle 4 jaren, met tips en tricks van de ons drieën.

Ik ben heel blij dat ik bij deze studenten een zaadje mag planten om goed na te denken over wat je van je acteurs verwacht en hoe je de acteurs (of zijn misschien de personages…) kan voeden om ze ‘aan’ te zetten. Hoe je een samenwerking krijgt die vruchtbaar is en waarin ook zij als makers weer uitgedaagd worden om nog mooiere producten te maken.