De Diefstal van Time Will Tell

De diefstal van onze film.

Met een klein team van creatieven (Producent Joggem Simons, Scenaristen Sander Offenberg en Michiel Richards en regisseurs Hidde Simons en Tonnie Dinjens) waren wij een avontuur gestart: High Concept Films.

Wij gingen magisch realistische films maken voor de internationale markt. Het lukte ons om geld schieters te vinden om de eerste film te realiseren. Dit werd de film Time Will Tell.
Vervolgens vonden we ook een sales agent die met onze film de boer op ging en ondanks dat het niet zo snel gaat als wij hadden gedroomd zit er wel beweging in. De film is al op een aantal plekken verkocht.
Maar deze beweging hadden we niet verwacht…

Ineens staan wij belachelijk hoog op de IMDb. Wij stonden vorige week zelfs ineens op nummer 7 van de op IMDB best aangeklikte ‘Nederlandse’ producties (net onder andere ‘Nederlandse’ films als Dunkirk, Brimstone, Dogville en Superman III ). Klinkt allemaal leuk natuurlijk, maar het blijkt dat wij als kleine onafhankelijke productie slachtoffer van diefstal zijn.

Hierom het volgende persbericht:

PERSBERICHT – PERSBERICHT – PERSBERICHT

Ook kleine films slachtoffer van diefstal.

Time Will Tell, een kleine, privaat gefinancierde Nederlandse sci-fi productie, staat deze week plotseling zeer hoog tussen de Nederlandse producties op de IMDB-lijst.
Dit terwijl de film nog niet eens uit is!

Mooi staat het wel, tussen Dunkirk, Brimstone, Dogville en Superman III, allemaal films met formeel een Nederlands tintje. Maar wonderlijk is het ook, zeker gezien de film momenteel in de verkoop is en nog nergens is uitgebracht.

Na enig onderzoek blijkt de film op diverse platforms te vinden, waaronder zelfs Arabisch ondertiteld.

Er wordt nu onderzocht hoe de film weer off-line gehaald kan worden, maar dat het moeilijk is bewijst de grote hoeveelheid blockbusters, waaronder bijvoorbeeld Black Panther die ook op deze sites te vinden is. De grote studios hebben grote teams die de films moeten opsporen en off-line halen en dat lukt ze dus niet.

Bij dit soort diefstal wordt het natuurlijk lastig om films te financieren en zal het aanbod steeds geringer worden, zeker van films die enig risico nemen en die privaat gefinancierd worden.

Helaas, een goeie oplossing is nog niet bedacht.

Meer info over Time Will Tell: www.TimeWillTellTheFilm.com