TEDx Fryslân – How to keep fantastic men alive by Nathan Vos

Het leek uit het niets te komen. De zelfmoord van de jonge vader David Vos. Ook voor zijn broer Nathan. En het viel Nathan op dat David niet de enige man van rond die leeftijd was die zelfmoord pleegde. Hij ging op onderzoek en zag een patroon. Wat was dat toch met deze mannen? Nathan schreef hier een boek over (Man o Man) en maakte samen met Filmmaker Frans Bromet de documentaire Man in de Knoop.

Voor Nathan zal het niet blijven bij zijn boek en documentaire. Dit onderwerp vraagt hem om meer mee te doen. Met stichting Man o man wil hij het aantal suïcides onder mannen tussen 40-65 terugbrengen, in ieder geval in 10 jaar tijd halveren.  En zij willen minderjarige kinderen van mannen die zelfmoord hebben gepleegd, financieel steunen bij een vervolgopleiding voor zover ze dat nodig hebben.

Zo geeft Nathan lezingen daar waar hij kan en hij werd gevraagd om een TEDx talk in Friesland – How to keep fantastic men alive te geven. Hij vroeg mij om hem te coachen en hier is het resultaat. Ik ben blij dat ik hem kan helpen bij zo’n belangrijk onderwerp.