RegieAct 8 – directing actors workshop

Dutch Directors Guild organiseert i.s.m. Hiddenways Academy 

spelregie workshop RegieAct 8.

Inschrijving vanaf vandaag mogelijk.
RegieAct 8

RegieAct, georganiseerd vanaf 1994, is een intensieve workshop opgezet voor de professionele regisseurs, waarin de deelnemers aan de slag gaan met spelregie. De basis van de workshop is het zelf acteren, onder begeleiding van en geregisseerd door professionele acteurs en een acteercoach. Door als regisseur zelf te ervaren hoe het is om te acteren kun je op een heel primair niveau kennis ontwikkelen over spelregie. In reflectie momenten met de acteercoach en collega regisseurs wordt de koppeling gelegd naar het eigen regiewerk.

Naast het zelf acteren zijn er tijdens de workshop ook diverse momenten waarop je op je eigen regiestoel plaats kunt nemen. Zo zijn er momenten waarop de deelnemers elkaar mogen regisseren aan de hand van eigen inbreng of bestaande scènes én momenten waarop jullie met professionele acteurs aan de slag gaan met door de coach aangeleverde film scènes.

RegieAct is opgebouwd in 4 blokken, verdeeld over 3 maanden.

Blok 1: Elementair spel door acteercoach Hidde Simons
Blok 2: Masterclasses van gast acteurs (voor voorbeelden zie hieronder)
Blok 3: Regisseren en acteren – deelnemers regisseren elkaar, onder begeleiding van acteercoach Hidde Simons.
Blok 4: Professionele acteurs regisseren op basis van een bestaand script, o.b.v. acteercoach Hidde Simons.

Sinds het ontstaan van RegieAct hebben er meer dan 60 regisseurs deelgenomen. Over het algemeen hebben de  deelnemers de workshop als zeer nuttig ervaren en een echte aanrader voor collega regisseurs.

RegieAct 8 gaat op de volgende dagen plaats vinden:

BLOK 1: 20, 21, 22 en 23 mei 2019
BLOK 2/3: 17, 18 en 19 juni 2019
BLOK 2/3: 2, 3 en 4 september 2019
BLOK 4: 23, 24, 25 en 26 september 2019

Locatie:  Studio Meneer de Wit, Baarsjesweg 202, Amsterdam
Tijd: 9.30 – 17.00 uur

De volgende acteurs hebben gedurende de jaren gastlessen gegeven:
Johanna ter Steege, Victor Löw, Paul van der Laan & Christine van Stralen, Frank Lammers, Willeke van Ammelrooy, Helmert Woudenberg, Ruben van der Meer, Bert Geurkink, Derek de Lint, Dragan Bakema, Ria Marks, Jack Wouterse, Katrien van Beurden, Hajo Bruins, Tom Jansen, Marcel Hensema en Monic Hendrickx.

Quotes van enkele oud deelnemers:
“RegieAct leert je denken en spelen als een acteur. Je denkt op een hoger niveau. Bijzondere mensen met veel creativiteit!”

“Geeft verdieping voor gevoel: ik ervaar het vak van acteurs, waardoor ik alles bespreekbaar kan maken. In het echt, op de set en bij repetities.”

“Inspirerend, blik-verbredend, laat vele kanten zien en heeft aandacht voor de toepassingen in de praktijk. Zelf zien en zelf doen.”

Deelname:  
Aan de workshop kunnen maximaal 12 regisseurs meedoen.
Deelname kost 650 euro, gespreide betaling is mogelijk. Interesse? Laat het ons weten vóór maandag 15 april op events@directorsguild.nl.

De workshop wordt financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nederlands Filmfonds.