persbericht: 平安 – HEIAN te zien bij Cinetree

PERSBERICHT

Amsterdam, 29 november 2019

平安 – HEIAN, een korte film van Hidde Simons en Bas Bron met een originele soundtrack van Fatima Yamaha, is vanaf 1 december 2109 te zien in de Korte Filmcollectie op VOD platform Cinetree.

平安  or HEIAN (c) Still by Lukas de Kort
平安Al het gewone lijkt vreemd.‘ (c) Lukas de Kort

Stel je voor. Je hebt de hele nacht gefeest, tot de kleine uurtjes. Mensen gaan naar school, naar hun werk. Al het gewone lijkt vreemd. Ontdek het gevoel van de vervreemding ’s ochtends vroeg. Waarom houden mensen van bruin inpakpapier?

De film 平安 – HEIAN is een samenwerking tussen muziekproducer Bas Bron en filmmaker Hidde Simons. Na eerdere samenwerking bij Er Zijn Weer Dingen van De Jeugd van Tegenwoordig, Borderless II van Fatima Yamaha en de speelfilm 48 minuten brengen Hidde Simons en Bas Bron nu een korte film uit met een originele soundtrack van Fatima Yamaha.

De premiere viel samen met de album release HEIAN van Fatima Yamaha tijdens het ADE in Melkweg Cinema. Vanaf 1 december 2019 is nu ook de korte film met de muziek van Fatima Yamaha beschikbaar. Het Video On Demand platform Cinetree heeft 平安 – HEIAN opgenomen in hun selectie van de mooiste, meest inspirerende en bijzondere korte films (www.cinetree.nl).

平安  or HEIAN (c) Still by Lukas de Kort
平安 ‘The feeling of early morning alienation’ (c) Lukas de Kort

平安 – HEIAN een korte film van Hidde Simons en Bas Bron met muziek van Fatima Yamaha.

Concept: Bas Bron | Regie: Hidde Simons | Muziek: Fatima Yamaha | Lengte: 18 min.Camera: Lukas de Kort | SFX: Tom Selbeck | Production Design: Steffie van Lamoen | Sound Design: Jason DeGraw | Sound Mix: Auke Riemersma – Massive Music | Editor: Nina Graafland | Script: Michiel Richards

Cast: Stacyian Jackson, Pepijn Lanen, Dajo Simons, Ilias Addab, Achref Adhadhi, Kumi Sekimoto, Joachim Dinkelman, Thomas Wander Oerlemans, Vanja Rukavina, Gonny Gaakeer, William Sutton, Joop Kasteel | Casting: HiddenwaysCasting

平安  or HEIAN (c) Still by Lukas de Kort
Waarom houden mensen van bruin inpakpapier? (c) Lukas de Kort

De EP HEIAN (Soundtrack) is uitgekomen bij Magnetron Music en bevat de volgende tracks:
1.Heian (2min42)
2. Daio (7min17)
3. Heliocentrism (6min22)
4. Jaagpad (3min32)

www.hiddenways.com | www.magnetronmusic.com | @hiddenways

HEIAN is now available on Spotify and Cinetree. ——————————————————————————————
Noot voor de redactie Voor meer info, hig res beeldmateriaal en boekingen kunt u contact opnemen met: Hiddenways | 06 – 26 463 144 | film AT hiddenways.com